Return to site

Hvad koster det at læse på universitet i USA?

At læse på universitet i USA er en drøm for mange. Nogle af verdens bedste universiteter er Amerikanske

· Universitet

Hvis man kunne tænke sig at gå på et af verdens bedste universiteter, så skal man enten til USA, England, Singapore eller Schweiz.

I det hele taget er der rigtig mange amerikanske universiteter på toppen af QS World University Ranking. Ud af de 20 første universiteter på listen er der hele 10 fra USA, og ud af de første 50 bedste universiteter ligger de 35 i USA.

Det bedste danske universitet er Københavns Universitet, som sniger sig ind på en 65. plads, og faktisk er Københavns Universitet det eneste danske universitet i top 100.

Når man tænker over det, er det ikke overraskende, at så mange ønsker studier i England eller at studere på Amerikanske universiteter. Men det kommer med en pris.

Medmindre du søger ud som udvekslingsstuderende gennem et dansk universitet, skal du næsten altid betale for at læse i udlandet, ligesom mange udenlandske studerende betaler for at læse i Danmark. Når man studerer sammen med amerikanere, sættes tingene i perspektiv, da de vant til meget større studielån. Til gengæld får man også nogle helt enestående oplevelser.

Økonomien er måske det der afholder de fleste danskere fra at tage sin kandidat i udlandet. Hvad koster det egentlig?

Både studieafgifter og boligomkostninger varierer meget i USA, afhængig af by, område og universitet.

Generelt set er statsskoler og statsuniversiteter noget billigere end de private. Det koster som regel et sted mellem 30.000 og 40.000 kroner, hvis man vælger et State University.

Selvom det kan virke voldsomt selv at skulle betale eksempelvis 30.000 kr for at læse et semester i udlandet, er det værd at overveje, om beløbet er en god investering for dig i forhold til både dine faglige og personlige kriterier. 

Som dansker har du mulighed for at få det meste af din SU med til udlandet når du vælger en uddannelse på et universitet som akademisk kan godkendes af SU styrelsen. Dette drejer sig om: almindelig SU og SU lån. Du kan også få SU med til hele bacheloruddannelser eller top-up bacheloruddannelser.

Du har desuden mulighed for at søge om SUs Udlandsstipendium hvis du skal af sted på et 1-2 semestres studieophold (som en del af din danske uddannelse) eller hvis du vil tage en hel kandidatgrad.

Når du som SU-berettiget søger ind på en hel uddannelse i udlandet på kandidatniveau, har du også mulighed for at søge om udlandsstipendium.

Udlandsstipendiet svarer til det beløb staten betaler en dansk uddannelsesinstitution for en tilsvarende uddannelse (taxametertaksten). Beløbet afhænger af hvad du læser. For eksempel vil en handelsstuderende kunne få op til kr. 45.000 om året, og en ingeniørstuderende op til kr. 94.900.

Husk at selvom du ikke får alt dækket via udlandsstipendium og SU, er der rigtig gode muligheder for at få legater.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly