Return to site

Studer på high school i udlandet

Se hvordan du kan studere i udlandet på High School

· High School

Gå på high school i udlandet og oplev en verden af muligheder. 

Mange teenagere fra hele verden drømmer om at opleve den typiske "American way of life" og livet med studie i udlandet på amerikansk high school.

Du bor hos en værtsfamilie, og følger undervisningen på den lokale skole. Du vil opleve forskellige kulturer, få nye venner og blive mere selvstændig. du bliver flydende i engelsk og får venskaber, som vil vare resten af dit liv. 

Værtsfamilier findes i alle former og størrelser, og afhængigt af din værtsfamilies sammensætning kan du regne med at knytte livslange bånd.

Du vil hurtigt falde til som en del af din værtsfamilie og det nye lokalsamfund. Før du ser dig om, har I fundet gode hverdagsrutiner, og du deler en masse hyggelige stunder.

Du kommer også til at opleve den lokale High School med nye spændende fag, der kan være meget anderledes, end du er vant til. Du vil få en masse nye venner, måske prøve nye fritidsinteresser og komme helt ind under huden på anden kultur.

Hvordan foregår det på skolen?

Der er meget interaktion i klasseværelserne i USA. De studerende opfordres til at stille en masse spørgsmål, og lærerne bliver tit efter timen er ovre for at arbejde med studerende, der har brug for ekstra hjælp. Klasseundervisningen omfatter en del projekter, praktiske øvelser og gruppearbejde. Alt fra at lave kemiske reaktioner i naturvidenskabstimen, til at øve sig i at tale til et publikum.

Når skolen er slut om eftermiddagen, er der utrolig mange aktiviteter, du kan vælge at være med til. Lige fra sport og skoleradio til drama og sløjd. Skolen vil derfor blive et samlingspunkt også efter sidste lektion.

Udover de obligatoriske fag, dvs. engelsk og amerikansk historie, kan du vælge imellem mange forskellige fag, bl.a Science og Arts and Crafts eller måske drama. Du får karakterer, følger de samme regler, og bliver bedømt på de samme vilkår som de lokale elever. 

Eleverne får tildelt en såkaldt vejleder, en lærer som kan være til stor hjælp specielt i begyndelsen af skoleåret, hvor du vælger fag. Nogle skoler tilbyder op imod 100 forskellige fag.

Hvor skolerne i dit hjemland måske har en akademisk orientering og fokuserer på udfordrende afsluttende eksamener, følger mange skoler i USA den filosofi, at de studerende skal være godt alment dannede og forberedte på livet.

Som udvekslingselev oplever du verden på en helt ny måde. Du møder dine omgivelser med et åbent sind og i et helt nyt perspektiv. Det er både vildt spændende og lidt skræmmende på samme tid at rejse til et helt nyt og anderledes land. Du vil blive udfordret, udvide din kulturelle horisont og blive flydende i et fremmedsprog. Du vil helt enkelt få en oplevelse, som du aldrig vil glemme.

Selvfølgelig kommer der ind i mellem perioder, hvor du kan få hjemvé. Det er kun naturligt, og det kan faktisk være godt at komme til at savne det derhjemme. Det er med til at modne dig og blive klogere på dig selv.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly